هوافضا، امروزه به عنوان یکی از برجسته ترین صنایع هر کشور به شمار می رود. این رشته به عنوان به روزترین دانش های جامع علمی قرارگرفته است. رشته هوافضا با استفاده از به روزترین علوم دنیا رشد شگرفی میان صنایع مختلف داشته است و به عنوان نوک پیکان صنعت شناخته می شود. کشورهای پیشرفته از سالها قبل این آموزشها را در سرفصلهای دورههای آموزشی خود دارند، این کشورها راه رسیدن به توسعه پایدار را در آموزش دانسته و این گونه آموزشها را بهترین راه برای افزایش خلاقیت، شکوفایی استعدادها و تربیت نسلی دارای توانمندیهای فنی مهندسی و کار تیمی میدانند.
یکی از جذاب ترین رشته های مهندسی، رشته مهندسی هوافضا می باشد که می توان گفت که قدمت آن به قرن 18 و 19 بر می گردد. در آن زمان طراحی وسایلی که بتوانند پرواز کنند بسیار راحت تر از زمان حال بود و با پیشرفت این صنعت مهندسان دریافتند که برای طراحی و ساخت هواپیماهای پیشرفته تر نیاز به انجام محاسبات پیچیده ریاضی دارند.
رشته مهندسی هوافضا را می توان شاخه ای از رشته مهندسی مکانیک بشمار آورد که در آن از سایر رشته مهندسی دیگر همانند مهندسی عمران، الکترونیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک و متالوژی کاربرد دارد.

شغل مهندسی هوافضا برای افرادی که به هواپیما و فضاپیماها علاقمند باشند مناسب است. این افراد باید در ریاضیات، فیزیک، فناوری اطلاعات و به خصوص زبان انگلیسی قوی باشند و محل کار این افراد ممکن است در دفتر کار یا در کارخانه باشد. امروزه کارهای طراحی، مدلسازی، آزمایش ها، ارزیابی و آموزش را با کمک برنامه ها و نرم افزارهای شبیه ساز کامپیوتری توسط این افراد بیشتر انجام می شود بیشتر در دفترها انجام می شود.
این رشته با طراحی هواپیما، فضاپیما، ماهواره، ماهواره برها و غیره سر و کار دارد. همچنین طراحی و ساخت هلیکوپتر، هواپیمای بدون سرنشین، بدون موتور، عمود پرواز و یا جنگنده از یک طرف و ساخت پایگاه های فضایی و مسافرت در حیطه کار این افراد است. مهندسی هوافضا در ایران و سایر کشورها یکی از پیشروترین زمینههای پژوهشی است و بودجههای بسیار زیاد نظامی و غیرنظامی در این زمینه استفاده می شود.